Mestaruustaisto käy kuumana Red Bullin ja Mercedeksen välillä, mutta Monzassa saksalaistallilla näyttäisi olevan etulyöntiasema.

F1-toimittaja Peter Windsor jakaa oman näkymyksensä Mercedeksen vauhdista ja uskoo sen liittyvä kesällä esiteltyihin uusiin Pirellin takarenkaisiin.

Monzassa on käytössä samat kovemman seoksen takapyörät kuin Silverstonessa, jossa Mercedes oli niin ikään todella vahva. Windsorin mukaan kovat takarenkaat nollaavat Red Bullin aerodynaamisen edun.

– Monzassa näimme käytännössä samanlaista vauhtia Mercedekseltä kuin Silverstonessa, aloittaa Windsor Youtube-kanavallaan.

Valtteri Bottas oli perjantain nopein kuljettaja ja Red Bullin Max Verstappen jäi suomalaisen noteerauksesta noin neljä kymmenystä. Britti jatkaa ja kertoo Pirellin renkaan tekevät eron huipputallissa.

– Tuntuu siltä, että Red Bull oli alkukaudesta Mercedeksen edellä downforcen määrässä. Mutta se on tasoittunut kovemman rengasseoksen myötä ja Monzassa näemme siitä ultimaattisen todisteen, kertoi britti.

Mercedeksen vauhtiero Red Bulliin nähden ei selity pelkästään renkailla, sillä he ovat olleet myös suorilla erittäin nopeita. Saksalaistallin padassa riittäneekin siis hyvin porinaa Hondaa vastaan.

– Mercedes on suorilla todella vahva, varsinkin yhdellä kierroksella suoranopeudessa, jatkoi Windsor.

Mercedes-kaksikko Lewis Hamilton sekä Valtteri Bottas kirjauttivat perjantaina 337 -ja 338 kilometrin tuntivauhdit vauhdin temppelissä, siinä missä Max Verstappenin paras noteeraus oli 331 kilometriä tunnissa.