Hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton joutui taipumaan tallikaverilleen Valtteri Bottakselle toista kertaa tämän kauden aika-ajoissa. Brittikuljettaja lähtee lauantain sprinttiin toisesta lähtöruudusta.

Hamilton ei kuitenkaan aliarvioi sprinttikilpailun vähäistenkin pisteiden tärkeyttä. Seitsenkertainen maailmanmestari on ollut tilanteissa kauden päätyttyä, milloin yksikin piste on ratkaissut mestaruuksia.

Yksi vastaava tilanne oli kaudella 2008, Hamiltonin ensimmäisenä mestaruusvuotena. Tällöin hän voitti Ferrarin Felipe Massan pisteellä. Massa sattui tekemään myös kuskihaastattelut aika-ajon jälkeen tänään. Massa kysyi sprinttipisteiden tärkeydestä, mihin Hamilton kuittasi nopeasti.

– Ensinnäkin onnittelut Valtterille, tuo oli megakierros, Hamilton aloitti.

– Jokainen piste on tärkeä. Minä olen hävinnyt MM-taistoja yhden pisteen takia. Sinä taidat tietää myös, miltä se tuntuu. Molemmat osapuolet ovat menettäneet paljon pisteitä tällä kaudella, joten sprinttikilpailut ovat hyviä mahdollisuuksia paikata sitä.

Hamilton viittasi kommenteillaan vuoteen 2007, milloin tulokkaana mestaruudesta taistellut Hamilton hävisi mestaruuden Ferrarin Kimi Räikköselle yhden pisteen takia kauden viimeisessä kilpailussa.