Renaultin omistaman Formula 1 -talli Alpinen toimitusjohtaja Laurent Rossi vakuuttaa Alpinen olevan sitoutunut pitkäksi aikaa Formula 1 -sarjaan.

Renaultin talli brändättiin Alpineksi tälle vuodelle. Ranskalaiskuljettaja Esteban Ocon toi tallin ensimmäisen voiton jo ennen kesätaukoa Unkarissa. Rossin mukaan hyvä alku sarjassa ei ole kuitenkaan vaikuttanut pitkän tähtäimen suunnitelmiin.

– Voitto ei ollut tärkeä siinä suhteessa, Rossi sanoi Auto Motor und Sportille.

– Meidän suhtautuminen on muuttunut kokonaan F1:n suhteen. Aiemmin se oli jatkuva keskustelunaihe Renaultin johtokunnassa. Nykyään F1-toiminta kuuluu Alpinelle ja päätösvalta on käytännössä presidentti Luca de Meon ja minun käsissäni. Me olemme jo päättäneet pysyä F1:ssä viidestä kymmeneen vuoteen, Rossi kertoi suunnitelmista.

– Voitto ei muuttanut strategiaamme, mutta se loi uskoa siihen.