Kuluvasta F1-kaudesta on puolet takana ja kesätauolla on tuttuun tapaan liikkeellä kaikenlaisia huhuja suuntaan jos toiseen.

Red Bullin Sergio Perez ei ole vielä vakuuttanut energiajuomatallia sen vertaa, että meksikolaiselle olisi tarjottu jatkosopimusta. Red Bull -tallin toiseen autoon riittää ehdokkaita jonoksi asti ja itävaltalaistallin neuvonantaja Helmut Marko nostaakin esiin yhden ehdokkaan listan jatkoksi.

Red Bullin nuorten kuljettajien ohjelmaan kuuluva Liam Lawson ajaa tällä hetkellä DTM-sarjaa sekä F2-sarjaa. Marko kehuukin 19-vuotiasta uusiseelantilaista runsaasti Newstalk ZB –radiokanavan haastattelussa.

– Liam on jalat maassa oleva kaveri. Hän työskentelee todella ahkerasti ja on rehellinen. Jos hän tekee virheen, hän pystyy välittömästi myöntämään sen, sanoi Marko.

Lawson on väläytellyt vauhtiaan tällä kaudella F2-sarjassa ja taskusta löytyy muun muassa Bahrainin sprinttikilpailun voitto. Monacossa hän ajoi myös sprinttikilpailun voittoon, mutta nuorukainen lopulta hylättiin käytettyään sääntöjenvastaista moottorikarttaa.

DTM-sarjan pisteissä uusiseelantilainen on tällä hetkellä toisena. Lawsonin tallikaverina ajaa viime kaudella Red Bullin F1-tallissa ajanut Alexander Albon.

– Hän tekee paljon töitä simulaattorissa tehtaallamme. Seuraavat kaksi viikkoa hän ajaa Milton Keynesissa simulaattoriamme, joten näemme kuinka hän voisi pärjätä F1:ssä, vaikka ei vielä ole sitä ajanutkaan, jatkoi Marko.

– Hän työskentelee hyvin yhteen insinööriemme kanssa. Jos hän näkee jonkun heikkouden, hän hioo sen kuntoon, eikä sitä enää ole. Hän pystyy käsittelemään paineita ja on myös erittäin kunnianhimoinen kaveri, kehui Marko nuorukaista.

Hengitystä ei kuitenkaan kannata pidättää, mikäli odottelee Red Bullin lopullisia kuskipäätöksiä. Markon mukaan päätöstä ei tehdä ennen joulukuuta.

– Arvioimme tilannetta uudestaan syyskuun lopussa. Toinen kysymys on tietysti se, että onko meillä edes paikkoja vapaana, sanoi Marko.