Sähköformulasarja Formula E ratkesi sunnuntaina kauden viimeisessä osakilpailussa Berliinissä. Mestaruuden vei Mercedeksen organisaation kuljettaja Nyck de Vries. Saksalaistalli varmisti myös valmistajien mestaruuden.

De Vries nappasi F2-mestaruuden kaudella 2019. Sääntöjen mukaan mestari ei saa jäädä enää juniorisarjaan, joten hollantilaisen tuli vaihtaa maisemaa. F1-sarjasta ei paikkaa löytynyt, joten Formula E oli miehelle houkuttelevin vaihtoehto.

De Vriesin viikonloppu ei alkanut ruusuisesti. Berliinin osakilpailun alkaessa peräti 18 kuljettajaa pystyivät silti matetaammisesti voittamaan mestaruuden. de Vriesin ensimmäinen kilpailu jätti hänet vasta sijalle 13.

Sunnuntain startissa hollantilaisen kilpakumppanit ajoivat itsensä ulos mestaruuskamppailusta virheillä sekä kolareillaan. Lopulta kahdeksas sija riitti 26-vuotiaalle mestaruuteen.

De Vriesiä on huhuttu kovasti Williamsin kilpakuljettajaksi F1-sarjaan ensi kaudeksi. Hollantilainen toimii Mercedeksen varakuljettajana tällä kaudella.