Uusi varikkosääntö lykkääntyy – Lisäksi pientä viilausta luvassa

Uutta kiisteltyä varikkosääntöä on lykätty ensi viikonlopun Unkarin GP:stä Belgian GP:hen, uutisoi The Race.

Sääntöön ei tule pelkästään lykkyä, vaan siihen tulee myös pieni muutos. Alunperin varikkokäyntejä aiottiin pitkittää siten, että pulttipyssyn poistamisen ja tunkin laskemisen väliselle ajalle luodaan minimiaika. FIA halusi kuitenkin lopulta säilyttää varikkopysähdyksissä ihmisreaktion mahdollisuuden pysähdyksen nopeuttamiseen.

Varikkosääntöä muutettiin siten, että Belgian GP:stä eteenpäin tiimien mekaanikoilla on käytössään ”älykkäät pulttipyssyt”, jotka antavat signaalin tunkkimiehelle ja vasta signaalin saatuaan tunkkimies pystyy laskemaan auton alas.

Järjestelmä toimii samalla tavalla, kuten avattavan takasiiven DRS-systeemi, eli jos kuljettaja yrittää ennen takasiiven avausaletta avata siiven, se ei toimi.

Varikkosäännön muutos oli varikkotietojen mukaan alunperin Mercedeksen idea, sillä heidän pahin kilpakumppani Red Bull on ollut omissa stopeissaan äärettömän nopea. Energiajuomatiimin pysähdykset ovat pyörineet jatkuvasti kahden sekunnin tuntumassa.

Mercedeksen mukaan koko ajan nopeutuvilla pysähdyksillä on suuri turvallisuusriski siten, etteivät pyörät aina välttämättä mene kunnolla kiinni.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.