Lisää peruutuksia luvassa? – Fanien ja kuljettajien suosiman kilpailun ajaminen vaakalaudalla

© Kuva: Getty Images

Yhä useammat kilpa-autoilusarjat jättävät matkustamatta Japaniin. Niinpä myös F1-sarjan puolella Suzukan radalla ajettava Japanin GP on vaarassa peruuntua.

Kestävyysautoluokka WEC ilmoitti keskiviikkona, etteivät he aio kisata lokakuussa Japanissa, joten Fujin radalla ajettava kilpailu on heidän sarjastaan peruttu. Myöskään Moto GP ei aio matkustaa syksyllä nousevan auringon maahan.

F1-sarjassa puolestaan lokakuun alkupuolelle merkattu Japanin GP on ainakin vielä tällä hetkellä kalenterissa mukana. Kisan järjestämisen kerrotaan kuitenkin olevan tällä hetkellä melko ohuella pohjalla.

Taistelu koronavirusta vastaan on lähtenyt Japanissa hitaasti liikkeelle. Tällä hetkellä vain noin 15 prosenttia japanilaisista on rokotettu ja edellisen kahden viikon aikana positiiviset tapaukset ovat lähteneet nousuun.

F1-sarjalla saattaisi olla vielä joitakin jokerikortteja käsissään korvaavien kilpailujen muodossa, mikäli Japanin GP päätetään perua.

Loogisin ja logistiikan kannalta pätevin vaihtoehto olisi järjestää USA:ssa kaksi kilpailua. Tällä tavoin formulakaravaanin ei tarvitsisi matkustaa Aasiaan ja F1-talleilla olisi kaksi viikkoa aikaa matkustaa Turkista Yhdysvaltoihin.

Vaihtoehtoja riittää kuitenkin myös Yhdysvaltojen ulkopuolella, sillä Kiinan GP on tämän hetkisten tietojen mukaan vielä vain siirretty. Myös Malesian GP voisi olla mahdollinen, sillä ainakin Moto GP -luokka päristelee Sepangin radalla lokakuussa oman kilpailunsa.

Lisäkilpailu Euroopassakaan ei olisi poissuljettu, vaikkakin siihen tarvitsisi jo aikataulumuutoksia jonkin verran. Vaihtoehtoina olisivat mm. viime kaudella ajettu Italian Mugello sekä Saksan Nürburgring tai Hockenheim.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.