Red Bull menettää ylivoimansa – FIA puuttui ankaralla säännöllä varikkopysähdyksiin

Kansainvälinen autourheiluliitto FIA on päättänyt tehdä Formula 1:n varikkopysähdyksistä hitaampia. Uudet säännöt astuvat voimaan Unkarin GP:ssä elokuussa.

Taustalla on huoli siitä, että nykyisissä, lähes kahden sekunnin pysähdyksissä, renkaat eivät välttämättä ehdi kiinnittyä kunnolla.

Racefans-sivusto kertoo FIA:n hidastavan pysähdyksiä uudenlaisilla antureilla, jotka toimivat vain passiivisesti. Anturi lähettää tiedon tallille, milloin se voi vapauttaa auton vasta, kun kaikki mutterit ovat täysin kireällä.

Aiemmin tallit ovat voineet hieman varastaa lähtösignaalin antamisessa. Uuden säännön mukaan poistumisvalo voi muuttua vihreäksi vasta 0,2 sekuntia sen jälkeen, kun viimeisen kiinnitetyn mutterin anturi on antanut signaalin kiinnittymisestä.

Lisäksi mekaanikkojen reaktioajan jokaisen vaiheen suoritukseen täytyy olla yli 0,15 sekuntia, jotta anturi hyväksyy suorituksen. Jos reaktioaika on vähemmän, anturi hylkää suorituksen ja se on tehtävä uudelleen.

Racefans kertoo, että FIA on ryhtynyt muuttamaan sääntöä saatuaan valituksia talleilta liian nopeista pysähdyksistä.

Etenkin Red Bull on ollut ylivoimainen pysähdyksien nopeudessa. Red Bull on voittanut nopeimman varikkopysähdyksen palkinnon viidesti tällä kaudella, ja Sergio Perezin 2,06 sekunnin pysähdys Ranskassa oli 0,16 sekuntia nopeampi kuin yhdelläkään toisella kuljettajalla.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.