Seitsenkertaisen F1-maailmanmestarin Michael Schumacherin formulauran ensimmäinen kilpuri on myynnissä, raportoi englantilaisjulkaisu The Sun keskiviikkona.

”Schumin” ensimmäinen ja viimeinen kosketus kyseiseen ajokkiin tapahtui vuoden 1991 Belgian osakilpailussa. Jordan-tallin silloinen luottokuski, ranskalainen Bertrand Gachot, joutui viettämään kyseisen viikonlopun oikeussalissa, nujakoituaan taksikuskin kanssa.

Schumacher vastasi kutsuun lyömällä heti pöytään hurjat näytöt vapaissa harjoituksissa ja aika-ajoissa. Kokeneemman tallikaverinsa Andrea de Cesarisin sijoituttua sijalle 11, nuori Schumacher tykitti Jordaninsa 30 auton lähtöruudukon seitsemänneksi.

Kilpailusta ei kuitenkaan jäänyt paljoa kotiin kirjoitettavaa – hänen ajokkinsa kytkin petti jo ensimmäisellä kierroksella, heti legendaarisen Eau Rouge-mutkan jälkeen, pakottaen tulevan mestarin aikaiseen keskeytykseen.

Saksalainen löysi vahvojen näyttöjensä ansiosta kuitenkin paikan Benettonilta kaudelle 1992 ja loppu on historiaa.

Oli auto sitten aikanaan itsessään merkittävä tai ei, sen kuljettajan luoma ura tekee siitä kiistattoman suuren osan F1-historiaa. Sen ovat vuosien saatossa omistaneet muun muassa Jean Blaton ja Didier Sirugue – vanhoja kilpakuljettajia kumpikin. Auto on raporttien mukaan pidetty erinomaisessa kunnossa, säännöllisellä huoltojärjestelmällä.

Auton ostaja saa mukaansa myös auton alkuperäisen F1-ratin erityisraameihin upotettuna, Schumacherin itsensä puumerkkaaman pienoismallin sekä luonnollisesti aitoustodistuksen.

Auto on myynnissä SpeedmasterCars.com-sivustolla, josta sen voi lunastaa omaan autotalliinsa noin 1,45 miljoonan euron hintaan.