Mersu-pomolta paljastus: Bottas voi syyttää vain itseään Bakun kyykkäyksestä – sotki auton asetukset vastoin insinöörien ohjeita

© Kuva: Getty Images

Valtteri Bottaksen auton heikko suorituskyky Azerbaidzhanissa viime viikonloppuna oli miehen omien ratkaisujen summa, Mercedeksen tekninen johtaja Mike Elliott paljastaa.

Bottas oli aika-ajossa vasta kymmenes, kun tallikaveri Lewis Hamilton ajoi toiseen ruutuun. Kilpailussa Bottas ei päässyt ohi kenestäkään, vaan putosi loppujen lopuksi jopa MM-pisteiltä.

Elliottin mukaan Bottas ei noudattanut tallin insinöörien laskelmia, vaan halusi itse säätää autonsa etusiiven korkeutta. Bottas puolestaan syytti autoa huonosta suorituksestaan kilpailun jälkeen.

– Asetukset olivat hyvin samantyyliset, mutta isoin ero oli autojen välillä etusiivessä, Elliott kertoo GP Fansille.

– Lewis ajoi matalammalla downforcella, joka oli sama kuin meidän laskelmien mukainen nopein asetus. Valtteri valitsi korkeamman downforce-tason, jonka olimme laskeneet kymmenyksen hitaammaksi.

– Eli miksi valitsimme sen ja päädyimme näille sijoille? Se oli Valtterin päätös, koska hän koki olevansa nopeampi sillä asetuksella, Elliot summaa.

Molemmat Mercedekset jäivät Bakussa lopulta pisteittä. Hamilton putosi joukon hännille palkintopallilta ajoi avausmutkan uusintalähdössä pitkäksi viimeistä edellisellä kierroksella..


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.