Alpine-talli ilmoitti tänään tehneensä kolmen vuoden mittaisen jatkosopimuksen Esteban Oconin kanssa.

Tuoreen pahvin myötä 24-vuotias ranskalainen nähdään nykyisen tiiminsä väreissä ainakin kauden 2024 loppuun saakka. Ocon liittyi tallin kisakuljettajaksi viime kaudeksi, kun se tunnettiin vielä Renault`na.

Viime kauden heikohkon alun jälkeen lupaavana kuljettajana pidetty Ocon onnistui nappaamaan uransa ensimmäisen palkintokorokesijansa kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa Sakhirin GP:ssä.

Tällä kaudella nuori ranskalainen on onnistunut olemaan monesti hänen kokenutta tallikaveriaan Fernando Alonsoa nopeampi ja on ajanut pisteille jo neljästi kauden kuudessa ensimmäisessä osakilpailussa.

Oconin juuret Enstonessa päämajaansa pitävään talliin juontavat jo niinkin pitkälle kuin vuoteen 2010, jolloin hän aloitti silloisen Lotus-tallin juniorikuljettajana.

Alpine kertoo tiedotteessaan, että tuore jatkosopimus kuvastaa heidän uskoaan Oconiin, jolla on mahdollisuudet yltää F1-sarjan tähtikuljettajaksi asti. Alpinen toimitusjohtaja Laurent Rossi on myös tyytyväinen selkeytyneisiin tulevaisuuden suunnitelmiin.

– Olemme todella ylpeitä pitäessämme Estebanin jatkossakin osana Alpinen perhettä. Palattuaan viime kaudella tiimiimme, hän on kasvattanut itseluottamustaan ja on tasaisesti tuonut hyviä tuloksia sekä auttanut kehittämään autoamme, hehkutti Rossi kuljettajaansa.

Ocon oli luonnollisesti myös innoissaan tuoreesta jatkosopimuksestaan.

– Olen tyytyväinen jatkaessani heidän kanssaan tästä kaudesta eteenpäinkin. Tuntuu fantastiselta lyödä tulevaisuudeti lukkoon Alpinen kanssa, sanoo ranskalainen.

– Olemme kehittyneet hyvin yhdessä siitä asti, kun liityin talliin ja odotan innolla matkan jatkumista eteenpäin.

Tulevana viikonloppuna kotikilpailussaan esiintyvällä Esteban Oconilla on kuuden ensimmäisen osakilpailun jälkeen kasassa 12 MM-pistettä.