Jamie Alguersuari teki debyyttinsä F1-sarjassa kaudella 2009 Unkarin GP:ssä Toro Rosson ohjaimissa. Nykyisin vähemmän ajohommissa nähtävä Alguersuari avautuu ajastaan Red Bullin organisaatiossa La Gazzetta dello Sport -sivuston haastattelussa.

Silloin vielä nuori ja lupaava espanjalainen merkkautti uuden ennätyksen ollessaan nuorin F1-kilpailun ajanut kuljettaja. Portit menestykseen olivat Red Bullin organisaatiossa auki, mutta kaikki ei lopulta mennytkään ihan niin kuin mies itse oli ajatellut.

Kauden 2009 puolivälissä Red Bull -päällikkö Helmut Marko laittoi tuulemaan ja oli sitä mieltä, ettei tallissa vakiokuljettajana ajanut Sebastien Bourdais antanut riittäviä tuloksia Red Bullin sisartallissa Toro Rossolla. Tuolloin vasta Formula Renault 3.5 -luokassa ajanut Alguersuari sai yllättäen mahdollisuutensa.

– Kyllä, mutta haluan sanoa, että minulla oli hyvä suhde hänen kanssaan, sanoi Alguersuari kysyttäessä, onko Helmut Marko hankala persoona.

– Tulen aina olemaan kiitollinen hänelle, kuten myös Red Bullin omistajalle Dietrich Mateschitczille. He antoivat minulle mahdollisuuden F1:ssä, jossa kypsyin myös ihmisenä.

– Tunnen itseni etuoikeutetuksi saadessani sen mahdollisuuden, vaikka lopulta jouduinkin myös kärsimään aika paljon siitä johtuen, pohti espanjalainen.

Alguersuari ei saavuttanut heikolla Toro Rosson autolla hänen kahdeksassa ensimmäisessä kilpailussaan pistettäkään kaudella 2009, mutta onnistui ajamaan tililleen viisi MM-pistettä seuraavalla kaudella.

Pikkuhiljaa suorituksiaan parantanut nuorukainen oli viimeiseksi jääneellä kaudellaan jopa hänen tallikaveriaan Sebastien Buemia etevämpi, mutta lopulta sekään ei riittänyt. Espanjalainen hylkäsi tarjouksen ajaa Kimi Räikkösen tallikaverina Lotuksella kaudella 2012, jonka jälkeen hänelle kerrottiin Red Bullin organisaatiossa, ettei hänen sopimustaan jatketakaan.

– En vieläkään ymmärrä, kuinka niin voi tapahtua. Sijoituin tallikaverini edelle ja hylkäsin Lotuksen tarjouksen ajaa Kimi Räikkösen tallikaverina.

Alguersuarin torjuma paikka Lotuksella meni lopulta Romain Grosjeanille, joka onnistui kaudella 2012 ajamaan jopa palkintokorokkeelle asti kolme kertaa. Nuori espanjalainen oli Madridissa Red Bullin sponsorointitapahtumassa, kun hän sai puhelinsoiton Markolta.

– Toro Rossolla oli todella paljon positiivisia merkkejä ilmassa, mutta sen tapahtuman jälkeen Madridissa sain Markolta soiton, ettei minulla ole mahdollisuutta jäädä, totesi pettynyt espanjalainen.

– Se tapa, jolla minua kohdeltiin sattui paljon, sanoi Alguersuari.

Nykyään 31-vuotias Alguersuari ajaa joitakin kilpailuja Formula E:ssä, mutta espanjalainen on luonut muutaman vuoden jo uraa musiikin parissa DJ:nä. Hänellä on oma nauhoitusstudio Barcelonassa ja on Espanjassa hyvin tunnettu hänen DJ-nimellään Squire.