Tylysti perinteikkäästä tallista ulos potkittu kohuttu tallipäällikkö löysi uuden pestin F1-sarjan ulkopuolelta

© Kuva: Getty Images

Renault’n entinen tallipäällikkö Cyril Abiteboul on löytänyt uuden työnantajan F1-pestinsä jälkeen. Ranskalainen jätti paikkansa ranskalaistallissa emoyhtiön painostuksella kauden 2020 päätteeksi, kun se brändäsi itsensä uudestaan Alpineksi.

Nyt useiden kuukausien hiljaiselon jälkeen ranskalainen on ottanut vastaan uuden roolin moottoriurheilupuolen neuvonantajana tekniikkayhtiö Mechrachromesta. Mechrachrome tuottaa moottoreita F2 -sekä F3-autoille sekä osia myös Alpinen Renault-voimanlähteelle.

43-vuotiaan tehtävä on suunnitella tulevaisuuden strategioita yhtiön moottoriuhreilupuolelle. Lisäksi hän lähtee mukaan sijoitusfirma HCVC toimintaan pääomasijoittajana.

– Olen todella innoissani voidessani tuoda kokemukseni sekä ammattitaitoni mukaan uusien teknologioiden kehitykseen, kuin myös uusia innovaatioita tulevan sukupolven sijoittamiseen tieteellisiin läpimurtoihin, Abiteboul kommentoi Motorsport.comille.

Abiteboul toimi Renault’n tallipäällikkönä usean vuoden hybridiaikakaudella. 43-vuotiaan ollessa tallin peräsimessä nappasi ranskalaistalli kolme palkintosijoitusta, kaikki viime kaudella.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.