Renault’n entinen tallipäällikkö Cyril Abiteboul on löytänyt uuden työnantajan F1-pestinsä jälkeen. Ranskalainen jätti paikkansa ranskalaistallissa emoyhtiön painostuksella kauden 2020 päätteeksi, kun se brändäsi itsensä uudestaan Alpineksi.

Nyt useiden kuukausien hiljaiselon jälkeen ranskalainen on ottanut vastaan uuden roolin moottoriurheilupuolen neuvonantajana tekniikkayhtiö Mechrachromesta. Mechrachrome tuottaa moottoreita F2 -sekä F3-autoille sekä osia myös Alpinen Renault-voimanlähteelle.

43-vuotiaan tehtävä on suunnitella tulevaisuuden strategioita yhtiön moottoriuhreilupuolelle. Lisäksi hän lähtee mukaan sijoitusfirma HCVC toimintaan pääomasijoittajana.

– Olen todella innoissani voidessani tuoda kokemukseni sekä ammattitaitoni mukaan uusien teknologioiden kehitykseen, kuin myös uusia innovaatioita tulevan sukupolven sijoittamiseen tieteellisiin läpimurtoihin, Abiteboul kommentoi Motorsport.comille.

Abiteboul toimi Renault’n tallipäällikkönä usean vuoden hybridiaikakaudella. 43-vuotiaan ollessa tallin peräsimessä nappasi ranskalaistalli kolme palkintosijoitusta, kaikki viime kaudella.