Valtteri Bottaksen Monacon GP päättyi ennenaikaisesti kilpailun puolivälissä varikolla. Suomalainen saapui toiselta sijalta vaihtamaan renkaita kilpuriinsa. Suomalaiskuljettaja ei kuitenkaan palannut enää radalle kilpailun aikana.

Suomalaisen oikean eturenkaan pultti vahingoittui niin pahasti, ettei Bottaksen rengasta saatu irti autosta. Pulttien tällaista hajoamista nähdään todella harvoin, mutta tallipäällikkö Toto Wolffilla oli selitys tilanteeseen.

– Valtteri pysähtyi varikolla liian aikaisin. Tämän takia mekaanikkomme joutui käyttämään pulttipyssyä väärässä kulmassa. Tämä kulma vahingoitti pultin, emmekä saaneet rengasta irti, Wolff kommentoi Auto, Motor und Sport -sivustolle.

Rengaspultit valmistetaan Mercedeksen toimesta, joten talli aikoo tarkistaa osien suunnittelun Monacon katastrofin seurauksena. Keskeytys oli Bottakselle toinen tällä kaudella. Samalla suomalaiskuljettaja putosi Lando Norriksen taakse MM-pisteissä.