Maailmanmestarit Lewis Hamilton sekä Sebastian Vettel pystyvät tasoittamaan legendaarisen Ayrton Sennan ennätyksen sunnuntaina Monacossa. Edesmennyt brassikuljettaja pitää hallussaan Monacon GP:n palkintokoroke-ennätystä.

Nelinkertainen maailmanmestari on ollut kolmen parhaan joukossa legendaarisella katuradalla peräti kahdeksan kertaa. Vielä uskomattomampi saavutus on se, että Senna voitti osakilpailun kuusi kertaa.

Vettel sekä Hamilton ovat molemmat olleet kolmen parhaan joukossa seitsemän kertaa. Myös Graham Hill sekä Michael Schumacher ovat kiivenneet palkintopallille seitsemästi.

Hamilton sekä Vettel nähtiin palkintokorokkeella edellisessäkin Monacon GP:ssä vuonna 2019. Tällöin brittikuljettaja nappasi uransa kolmannen voiton katuradalla. Vettel on puolestaan noussut korkeimmalle korokkeelle kahdesti.

Hamiltonin mahdollisuudet nousta Sennan rinnalle ovat paljon todennäköisemmät verrattuna hänen saksalaiskolleegaansa. Vettelin pistetili tämän kauden osalta on vielä toistaiseksi avaamatta.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lights Out ●●●●●

@LightsOutF1Blog
Hamilton and Vettel have the opportunity to equal Senna's #MonacoGP podium record this weekend! #F1