Entinen F1-kuljettaja Mark Webber on huolissaan Mercedes-kuski Valtteri Bottaksen alkukauden suorituksista. Suomalaiskuljettaja on jäänyt mm-pisteissä tallikaverilleen Lewis Hamiltonille jo 43 pistettä.

Aussikuljettaja oli erityisen huvittunut suomalaisen ajosta Emilia Romagnan GP:ssä. Bottaksen aika-ajo sujui heikosti, minkä takia hän jäi jumiin keskikastiin koko kilpailuksi ennen jättikolaria George Russellin kanssa.

– Silloin kun hän ei ole kärjen tuntumassa, niin hän jää aina jumiin muiden autojen taakse. Kaikki tietävät hänen olevan nopea yhdellä kierroksella. Mutta ongelma on siinä, että hän ei pysty parantamaan sijoituksiaan kilpailussa nopeasti, Webber kertoi PlanetF1-sivuston mukaan.

– Hän jäi kierroksella kärjestä jälkeen kilpailun puolivälissä vaikeissa olosuhteissa. Minulle on annettu selkään useasti, mutta en sentään jäänyt koskaan kierroksella jälkeen ennen kilpailun puoliväliä. Se on todella rankkaa mestaruudesta taistelevalle kuljettajalle.

– Hänen lauantainsa ovat yleensä hyviä, siinä ei ole valittamista. Mutta hänen kisansa jättävät toivomisen varaa. Silloin kuitenkin mm-pisteet jaetaan.