Valtteri Bottaksen temppu Espanjan GP:ssä aiheutti suurta kohua Mercedes-tallin ympärillä. Suomalaiskuljettaja ei totellut tallinsa ohjeita, vaan pidätteli tallikaveriaan Lewis Hamiltonia takanaan pidempään.

Tallipäällikkö Toto Wolffin mukaan tilanne otetaan puheeksi suomalaisen kanssa myöhemmin. Itävaltalainen ei kuitenkaan ollut tilanteesta suuremmin vihainen, sillä Hamilton voitti kilpailun lopulta selvästi.

Entisen F1-kuljettaja Jolyon Palmerin mielestä Hamilton saattoi jopa pelastaa Bottaksen jatkon saksalaistallissa. Ilman brittikuskin voittoa, Bottas olisi saattanut kuulla kunniansa työnantajaltaan pahemman kerran.

– Barcelonassa näytti siltä, että Bottas yritti pelata enemmän Max Verstappenille, kuin hänen tallikaverilleen sekä työnantajalle, Palmer kirjoitti kolumnissaan F1-sarjan kotisivuille.

– Hamiltonin voittaessa Mercedes voi sivuuttaa suomalaisen tempun. Jos hän ei olisi onnistunut voittamaan, niin tilanne olisi varmasti johtanut todella rumaan yhteenottoon Bottaksen sekä tallin välillä.