Emilia Romagnan aika-ajot on saatu päätökseen. Paalulle kurvaili hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton vain kolmen sadasosan turvin. Brittiä seurasi Red Bull -kuljettajat, mutta ei ehkä siinä järjestyksessä, mitä voisi olettaa.

Sergio Perez kaahasi eturivii ensimmäistä kertaa urallaan, kun hän peittosi tallikaverinsa Max Verstappenin toiseen ruutuun. Verstappen teki virheen ensimmäisellä sektorilla, mikä pudotti hänet kolmanneksi.

Neljännestä lähtöruudusta lähtee Charles Leclerc. Ferrari-kuljettaja peittosi tallikaverinsa selvästi. Carlos Sainz lähtee kilpailuun kärkikymmenikön ulkopuolelta. Viidenneksi ajoi Alpha Taurin Pierre Gasly.

Seuraavaksi lähtevät McLaren-kuskit. Lando Norris oli jo nappaamassa eturivin paikkaa, mutta britti oli ylittänyt ratarajat mutkassa 9. Lopulta britti putosi seitsemänneksi. Tallikaveri Daniel Ricciardo oli yhden sijoituksen ylempänä.

Valtteri Bottaksen sessio oli katastrofi. Suomalainen menetti aikaa ensimmäisessä sektorissa tallikaverilleen jo yli neljä kymmenystä. Lopulta suomalainen jäi vasta kahdeksanneksi.

Kärkikymmenikön täydensi Esteban Ocon sekä Lance Stroll. Kimi Räikkönen aloittaa kilpailun sijalta 16.