Entinen F1-kuljettaja Mark Webber jakaa ajatuksiaan viime aikoina heikosti suorittaneesta Sebastian Vettelistä.

Vettel on alisuorittanut pahasti jo viime kaudesta saakka, jolloin saksalainen ajoi viimeistä kauttaan Ferrarilla. Tallinvaihdos Aston Martinille ei ole tuonut ainakaan vielä nelinkertaiselle maailmanmestarille parempia tuloksia ja nykyinen tallikaveri Lance Stroll on monien yllätykseksi ollut huomattavasti Vetteliä nopeampi.

Vettelillä on tällä hetkellä menossa karmea putki esimerkiksi aika-ajoissakin, sillä saksalainen on viimeksi 15 osakilpailua sitten nähty aika-ajojen viimeisessä osiossa. Webber uskookin nykyisten teknisten sääntöjen iskevän kovaa Vettelin vahvuuksiin.

– Hänen itseluottamuksensa on erittäin matalalla, kertoi Webber Marcalle.

– Hänen aikansa Ferrarilla ei ottanut toimiakseen. Urheilu laittaa joskus ihmisen kovaan testiin, mutta Sebastianilla se on kestänyt jo aika kauan.

– Nykyisten autojen standardit eivät uskoakseni sovi hänelle kovin hyvin. Hän pitää autoista, joissa on paljon pitoa ja downforcea, sillä hän on todella herkkä kuljettaja, joka vaatii paljon tuntumaa autosta, sanoi Webber.

Webber muistelee kauden 2008 Monzan GP:tä, jolloin Vettel ajoi ensimmäistä täyttä kauttaan F1-sarjassa Toro Rossolla. Silloin vielä nuori saksalainen ajoi vakuuttavasti muita heikommalla autolla sadekelissä paalupaikalta voittoon.

– Se oli uskomatonta. Hän ajoi kaikilta karkuun sinä päivänä. Mutta nykyisissä Pirellin renkaissa on paljon vähemmän pitoa ja autoon ei pysty ihan niin paljon luottamaan…se ei sovi hänelle ollenkaan, jatkoi itsekin yhdeksän osakilpailua urallaan voittanut aussi.

– Se on nähdäkseni hänen ongelmansa, mutta sinun täytyy vain sopeutua kaikkiin sääntöihin. Katsokaa vaikka Hamiltonia, hän on koko ajan vahva.

– Tähdet eivät vain ole osuneet Sebastianilla kohdalleen ja hän on väsymässä, sillä hän laittoi itsestään paljon peliin Ferrarilla, jatkoi Webber.

Webber ajoi omalla urallaan useamman kauden Vettelin tallikaverina Red Bullilla, ja kaksikko taisteli välillä kovaa radalla sekä välillä peli meinasi jatkua radan ulkopuolellakin. Monille on jäänyt sellainen käsitys, että australialainen ”vihaisi” Vetteliä, mutta aussi ainakin itse toivoo saksalaisen vielä parantavan otteitaan.

– Ihmiset luulevat minun nauttivan hänen kärsimyksestään, mutta se ei ole totta, naulasi Webber.

– Haluan hänen pärjäävän, koska se on todella outoa katsoa hänen nykyistä suoritustasoaan verrattuna siihen, kuinka dominoiva hän joskus oli.