Entinen F1-kuljettaja Jolyon Palmer uskoo kiihkeän mestaruuskamppailun Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin välillä johtavan väistämättä jossain vaiheessa kaksikon yhteiseen kolariin.

Emilia-Romagnan GP:ssä samainen kaksikko taisteli kiivaasti kärkipaikasta ensimmäisellä kierroksella avausmutkaan kurvatessa, eikä renkaiden väliin mahtunut montaa sivua sunnuntain päivälehdestä.

Vaikka kaksi kilpailua on vasta ajettu, on melko selvää, että mestaruustaisto tullaan käymään nimenomaan Hamiltonin ja Verstappenin välillä. Palmer jakaa näkemyksiään taisteluparista BBC:n Chequered Flag -podcastissa.

– Taistellessasi kovinta kilpakumppaniasi vastaan, voit ottaa enemmän riskejä, sillä kolarissa todennäköisesti molempien kilpailu päättyy siihen, kertoi ex-kuljettaja Palmer.

Palmerin mielestä jo Imolassa nähtiin, että mestaruudesta tullaan kamppailemaan todella aggressiivisesti ja molemmat kuljettajat ajavat ikään kuin kyynärpäät edellä.

– Luulen Lewiksen tietävän, että tämä on hänen uransa kovin mestaruustaisto. Hänellä on ollut kovia kamppailuita aiemminkin, mutta hänellä ei ole ollut Verstappenin kaltaista haastajaa sen jälkeen, kun ajoi Fernando Alonson tallikaverina 2007, pyöritteli Palmer.

Palmer muisteli myös vuotta 2008, jolloin Hamilton kävi viimeisen kilpailun viimeiseen mutkaan saakka MM-taistoa Felipe Massan kanssa, mutta kertoo vastuksen olevan siihenkin verrattuna nyt huomattavasti pelottomampi. Hollantilaiskuljettaja on todella nälkäinen ja kova kilpailija varsinkin nyt, kun hänellä on käytössään jatkuvasti voittoihin kykenevä menopeli.

– Voimme myös muistella aikoja Nico Rosbergia vastaan, kun kaksikko mielummin käytännössä kolaroi toisensa pihalle, kuin ajeli peräkkäin maaliin. Tilanne on oikeastaan siltä osin tällä kaudella sama, kun vastakkain on kaksi kovaa ja pelotonta kilpailijaa, jatkoi britti.

– Hamilton ajoi isolla riskillä startissa, koska hän otti mielummin osumaa, kuin tyytyisi ajamaan Verstappenin perässä kakkosena. Tilanne oli sama Rosbergin kanssa, jolloin heillä oli usein 50-50 tilanteita, joissa oli suuri riski kilpailun päättävälle kolarille.

Omalla ajourallaan Renault´lla yhdeksän MM-pistettä saavuttanut britti kertoo, että riskejä on välillä otettava, mikäli haluaa voittaa kiihkeän MM-kamppailun. Hän ihmettelee myös, ettei kaksikko osunut toisiinsa jo Imolassa.

– Uskon heidän kolaroivan varmasti jossain vaiheessa kautta, enkä tiedä vieläkään, kuinka he välttivät osuman sunnuntain kilpailussa, sanoi Palmer.