Kansainvälinen autoliitto FIA pyrkii langettamaan KZ-luokan karting-kuski Luca Corberille elinikäisen kilpailukiellon. Italialainen järkytti moottoriurheilukansaa viime vuoden lokakuussa, heitettyään kilpakumppaniaan hajonneen autonsa puskurilla.

23-vuotiaan nuorukaisen kisan päätyttyä kolariin, kilpakumppaniensa yhä jatkaessa kilpailua, hän käveli radan reunalle puskurin palanen kädessään ja lopulta heitti sen suoraan kolarin toista osapuolta, Paolo Ippolitoa, päin.

Corberin raivo ei tällä kuitenkaan vielä laantunut, vaan mies hyökkäsi pahaa-aavistamattoman Ippoliton kimppuun vielä kilpailun päätyttyä. Raporttien mukaan myllyyn ottivat osaa myös molempien kuljettajien isät.

Feeder Series

@feeder_series
Karter Luca Corberi continues to vent his anger after the kart race. Somebody arrest this guy. (via @EstagiariodaF1)

Jos video ei näy, voit katsoa sen painamalla tätä linkkiä!

[readmore from=corberi-luca]

Lokakuussa tekonsa jälkeen Corberi osoitti syvää katumusta.

– Ei ole ainuttakaan tekosyytä, joilla voisin selittää miksi tein noin halveksittavan teon. Se oli jotain, mitä en ole tehnyt kertaakaan aiemmin koko 15-vuotisella karting-urallani ja toivon, ettei kukaan muukaan ikinä enää sorru vastaavaan, mies kertoi silloin Facebook-julkaisussaan.

Myös F1-piireissä uutinen otettiin vastaan järkytyksen värittäminen tuntein.

– Tälläinen käytös ei ole hyväksyttävää lajissamme. Näille yksilöille koituu seurauksia teoistaan, kommentoi Felipe Massa Instagram-tilillään.

– Luca Corberi on juuri tuhonnut mahdollisuutensa minkäänlaiseen uraan ammattilaisena käyttäydyttyään oksettavasti tänään kartingin MM-kilpailussa, säesti puolestaan Jenson Button Twitter-tilillään.

Motorsportmagazine.comin mukaan FIA pyrkiikin nyt varmistamaan, ettei Corberi kilpaile enää koskaan. FIA:n raportti kertoo, että Corberin puolustuslausunnon mukaan hänen kilpailunsa päättänyt kolari oli traumaattinen ja siitä seurannut adrenaliiniryöppy oli syy puskurin heittoon. Toisin sanoin, teko oli heidän mukaansa impulsiivinen, ei ennalta suunniteltu.

FIA kuitenkin toteaa, että varikolla tapahtunut kimppuun hyökkäys tapahtui tarpeeksi myöhään, ettei tekoa voi enää pistää silkan adrenaliinin syyksi. FIA kertoo julkaisevansa lopullisen tuomionsa kolmen viikon sisällä.