Kaudella 2019 Belgian Spassa ajetussa Formula 2 -sarjan kilpailussa vakavasti loukkaantunut Juan Manuel Correa hyppäsi pitkän tauon jälkeen formula-auton rattiin.

Correa, 21, ilmoitti helmikuun alkupuolella osallistuvansa tulevalla kaudella ART:n riveissä F3-sarjaan. Maanantaina 533 päivää tuon karmivan onnettomuuden jälkeen, Correa pääsi ajamaan formula-autoa yksityisessä testissä Paul Ricardin radalla Ranskassa.

Ecuadorissa juurensa omaava, mutta amerikkalaisella lisenssillä kilpaileva Correa oli luonnollisesti onnellinen paluustaan kilpa-autoilun pariin. Hän kertoi ajetusta testistä hänen twitter-tilillään maanantaina.

– 533 päivää Span jälkeen olen takaisin formula-auton ratissa. Tätä on vaikea pukea sanoiksi mitä tämä minulle merkitsee. Voin vain kiittää kaikkia minua tukeneita ihmisiä, joiden ansiosta olen päässyt takaisin tähän pisteeseen, twiittasi Correa.

Elokuussa 2019 tapahtuneessa onnettomuudessa Correa sai useita murtumia molempiin jalkoihinsa ja pienen vamman myös selkärankaansa. Hänelle on tehty pitkän kuntoutuksensa aikana 26 leikkaushoitoa vaativaa toimenpidettä saadakseen kehonsa liikkuvuutta ja voimakkuutta takaisin.

Correa muisti myös hänen kanssaan samassa onnettomuudessa osallisena ollutta kilpaveljeään Anthoine Hubertia, joka menehtyi saamiinsa vammoihin.

– Anthoine Hubert oli kanssani tänään, lisäsi Correa twiittinsä loppuun.