Barcelonan F1-rata on kokenut pienen muutoksen ennen toukokuussa ajettavaa kauden neljättä osakilpailua.

Radan kymmenettä mutkaa on myllätty turva-alueen kasvattamiseksi. Edellisen kerran kyseistä kurvia muutettiin vuonna 2004, kun suunnitteluguru Hermann Tilken toimesta mutkaa tiukennettiin, tavoitteena luoda kovempi jarrutuspaikka ja näin ollen parempi ohitusmahdollisuus.

Formula 1 alkoi käyttämään tiukempaa vaihtoehtoa radasta, kun taas Moto GP -sarja jatkoi vanhan, nopeamman profiilin käyttämistä. Tämä muuttui vuonna 2016, kun Moto 2 -kuljettaja Luis Salom menehtyi radalla sattuneessa onnettomuudessa. Tästä huolimatta tiukempi profiili ei kuitenkaan ole ollut Moto GP -kuljettajien mieleen.

Täksi vuodeksi muokattua mutkaa tulee käyttämään molemmat yllä mainitut sarjat, joka on hyvin samanlainen radan alkuperäiseen kaarteeseen verrattuna. Turva-aluetta on lisätty ottamalla sisäpuolen seinämää enemmän sisäänpäin. Barcelonan F1-radan toimitusjohtaja José Luis Santamaría avaa valmistunutta operaatiota.

– Jarrutuspaikka on nyt erilainen ja turva-aluetta on kasvatettu. Ensiksi siinä on asfalttia, jonka jälkeen hiekkaa, sitten formula-autoille ja vakioautoille suunnitellut TecPro turvavallit, kertoi Santamaria.

Espanjan GP on tarkoitus kurvailla tänä vuonna 9. toukokuuta.