Toyotan ranskalaispilotti Sebastien Ogier on voittanut Monte Carlon MM-rallin sunnuntaina.

Ogier hallitsi kisaa vahvasti viikonlopun loppupäässä jättäen haastajiaan hiljalleen yhä kauemmas taakseen.

Monte Carlon voitto oli Ogierille jo kahdeksas. Ranskalaisella on nyt jopa 50. voittoa rallin MM-sarjan urallaan.

Toiseksi ylsi Toyotan tallitoveri Elfyn Evans, joka jäi Ogierista 32,6 sekuntia.

Toyotan suomalaistähti Kalle Rovanperä jäi täpärästi palkintosijoilta hävittyään sunnuntaiaamuna kolmannen sijan Hyundain Thierry Neuvillelle rengasrikon ja aikasakon vuoksi.

Lopulta Rovanperä jäi jopa 2 minuuttia ja 33,6 sekuntia Ogierin vauhdista. Suomalainen sai tyytyä neljänteen sijaan.

Fordin Teemu Suninen ajoi rankasti ulos jo ennen viikonlopun päätöspäivää eikä voinut täten ajaa kilpailua loppuun.