Vuosina 1989-2001 moottoriurheilun kuninkuusluokassa ajanut Jean Alesi lataa kovaa kritiikkiä Mercedes-pomo Toto Wolffin ja Alfa Romeo-pomo Frédéric Vasseurin suuntaan, raportoi GrandPrix247-sivusto lauantaina.

201 kisastarttia, 32 palkintokorokesijoitusta sekä yhden voiton 12 kisavuotensa aikana keränneen ranskalaisen poika, Giuliano Alesi, on ajanut kaksi viimeisintä kautta F2-sarjassa. Entinen Ferrarin junioriakatemian jäsen pääsi tällä viikolla testaamaan vuoden 2018 SF71H-Ferraria Fioranon testiradalla Italiassa, mutta miehen matka ensi kaudeksi vie joka tapauksessa Japanin Super Formula Lights-sarjaan.

– Jos katsomme, mitä meillä Euroopassa tapahtuu tällä hetkellä, millään meriiteillä ei ole enää mitään väliä, Jean Alesi lataa

– Ainoa mitä sinun on tehtävä on maksaa, maksaa ja maksaa. Minusta se on järjetöntä. Tämä on ainoa urheilulaji maailmassa, jossa sinun on maksettava saadaksesi osallistua. Mielestäni Japanissa tilanne on paljon reilumpi.

– Giuliano tulee kisaamaan melkein joka viikonloppu. Se ei ole enää mahdollista Euroopassa, ellet maksa siitä kalliisti.

[readmore from=alesi-jean]

Mies ei usko nykynuorten F1-unelmiin, elleivät he löydä itselleen paikkaa jonkun F1-tallin junioriohjelmasta.

– Tänä päivänä sinun tulisi olla miljonääri, jotta voit ostaa F1-tallin pojallesi. Muuten hän ei pääse sarjaan ollenkaan. Wolffin ja Vasseurin kuskit seisovat monien nuorten esteenä.

Maranellon punaiset saavat ainoana tallina erityiskiitosta Alesilta.

– Onneksi sentään on olemassa Ferrari, joka toimittaa moottoreita monilla talleille. He voivat siten toimittaa myös kuljettajia.

Mick Schumacher sai F1-paikkansa myös F2-mestaruutensa ansiosta, mutta ilman Maranellon tukea se ei olisi ollut mahdollista.