Haasin F1-tallissa viime kaudella ajanut Kevin Magnussen on voittanut monivuotisen oikeustaistelun entistä manageriaan Dorte Riis Madsenia vastaan.

Tanskalaiskuski oli vääntänyt oikeudessa ex-managerinsa kanssa siitä, tarvitseeko hänen maksaa 20 prosenttia bruttotuloistaan vuodesta 2015 lähtien Madsenille.

Oikeusprosessi venähti varsin pitkäksi. Viimeisin tuomio kumosi Kööpenhaminan käräjäoikeuden vuonna 2018 päätöksen, joka kääntyi tuolloin Madsenin hyväksi.

Nyt Magnussen sai pitkään odotetun päätöksen tapaukselleen. Tanskan itäinen korkea oikeus tuomitsi Madsenin maksamaan 540 000 tanskan kruunua.

Vetoomusoikeutta vastaava itäinen korkea oikeus linjasi Madsenin olevan kuitenkin oikeutettu 20 prosentin osuuteen yrityksestä, jonka Magnussen perusti miljardööri Anders Holch Povlsenin kanssa.

Magnussen ei joudu sen sijaan pulittamaan mitään. Ratkaisu on mieluinen Magnussenille, joka pääsee nyt isänsä mukaan jättämään hyvin mielin ongelman taakseen.

– Olen vain iloinen, että se on ohi. Olen onnellinen hänen puolestaan. Nyt hän voi siirtyä eteenpäin ja keskittyä uuden elämän rakentamiseen, Jan Magnussen kommentoi tanskalaiselle BT-lehdelle.

Magnussen menetti Haasin F1-pestinsä viime vuoden päätteeksi. Nyt mies on suuntaamassa viimeisimpien tietojen mukaan amerikkalaisten avorenkaisten kilpureiden Indycar-sarjaan.