Barcelonassa julkistettiin lauantaina uudistetun kymmenennen mutkan ratkaisu Circuit de Barcelona-Catalunyan moottoriradalle, uutisoi Motorsportsweek.com.

Heti radan toisen sektorin vaihtuessa kolmanteen sektoriin radalla kohdalle osuva, DRS-alueen jälkeinen, tiukka vasemmanpuoleinen käännös on vuosien varrella saanut runsaasti kritiikkiä osakseen. Raporttien mukaan, kahden kuukauden kuluttua käynnistyvällä kaudella, rata palaa kuitenkin vanhaan, ennen vuoden 2004 uudistusta käytettyyn nopeampaan mutkaratkaisuun.

Suunnitelmat esiteltiin joulukuussa ja projekti on saatu vihdoin päätökseen tammikuussa. MotoGP-sarja käytti Barcelonan osakilpailuissaan vanhaa kymmenettä mutkaa vielä vuoteen 2016 saakka, mutta sen jälkeen se on ollut kokonaan poissa käytöstä.

Toinen samaisen radan kiistanalainen kohta on maalisuoralle johtava viimeinen šikaani, joka on yhtä lailla kerännyt laajaa kritiikkiä läpi vuosien. MotoGP-sarja on vuodesta 2018 saakka käyttänyt omissa osakilpailuissaan sen sijaan huomattavasti nopeampaa, vanhaa viimeistä mutkaa. Formuloissa se ei kuitenkaan ole ollut käytössä sitten vuoden 2006.

Noin kahden kuukauden kuluttua alkavan kauden Barcelonan osakilpailu tulee suunnitelmien mukaan tapahtumaan toukokuun yhdeksäntenä päivänä, kisakalenterin neljäntenä osakilpailuviikonloppuna.