Red Bullin energiajuomayhtiön johtajan Dietrich Mateschitzin mukaan Sergio Pereziä ei valittu talliin taloudellisten tukijoidensa vuoksi.

Kun F1-jätti tiedotti korvaavansa Alex Albonin meksikolaispilotti Perezillä innostui formulakansa spekuloimaan heti varsin villeillä teorioilla. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Red Bull pestasi ykköstalliinsa kisakuskin oman junioriohjelmansa ulkopuolelta.

Jotkut epäilivät meksikolaisen rahakkailla sponsoreilla olleen suuri vaikutus miehen valintaan itävaltalaisten kilpurin ohjaksiin.

Mateschitz tyrmäsi kuitenkin huhut suoralta kädeltä tuoreessa Speedweekin haastattelussa.

– En edes tiedä, ketä hänellä on. Sillä ei ollut väliä. Jos hän tuo sponsoreita talliin ovat he toki tervetulleita. Ne eivät ole myötäjäisiä paikasta ohjaamossa vaan pelkkä bonus tallille, Red Bull -jehu vakuutteli.