McLaren julkisti yllätysuutisen keskiviikkona. Perinteikkään brittitallin puikkoihin Indy 500 -kilpailussa hyppää entinen F1-tähti Juan Pablo Montoya.

Montoya ajoi viimeisen kilpailunsa Formula 1 -sarjassa samassa brittitallissa ja vieläpä Indianapoliksessa vuonna 2006. Tällöin kolumbialainen ajoi toista kauttaan McLarenilla. Vuosi jäi kuitenkin lyhyeksi Montoya siirtyessä Nascar-sarjaan.

– Olen erittäin innoissani liittyessäni Arrow McLaren SP -talliin Indianapolis 500 -kilpailuun. Minulla on hienoja muistoja tallin kanssa F1-uraltani, enkä malta odottaa uusien tekemistä ensi vuonna, Montoya kommentoi McLarenin tiedotteessa.

Kolumbialainen on voittanut kilpailun kaksi kertaa urallaan. Edellisen kerran Montoya osallistui vuonna 2017.

Tallin riveissä ajavat myös Pato O’Ward sekä Felix Rosenqvist.

– Olen iloinen Juan Pablon paluusta F1-perheeseen. Hän on todella kilpailullinen sekä taitava kuljettaja. Hänen osallistumisensa on loistavaa jokaiselle INDYCAR-kannattajalle, McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown kommentoi Montoyan sopimusta.