F1-kuskilta paljastus karmivasta onnettomuudestaan – ”Yritin ulos liekehtivästä autostani kolmesti”

© Kuva: Getty Images

Haasin F1-kuski Romain Grosjean kertoi yrittäneensä kivuta jopa kolmesti ulos liekeissä roihunneesta autostaan viime viikonloppuna sattuneessa Bahrainin GP:n onnettomuudessaan.

Bahrainin osakilpailussa tapahtui viime sunnuntaina kenties järkyttävin F1-onnettomuus miesmuistiin. 34-vuotias ranskalaiskuljettaja Grosjean menetti autonsa hallinnan täydestä vauhdista ja törmäsi radan seinään.

Seurauksena oli keskeltä kahtia revennyt auto ja valtava tulimeri. Vaikka tilanne näyttikin äärimmäisen pahalta, onnistui Grosjean kiipeämään kuin ihmeen kaupalla nopeasti omin voimin ulos autostaan.

Mies kiikutettiin pikaisesti helikopterilla sairaalaan, jossa hänen todettiin kärsineen onnettomuudessa vain suhteellisen pieniä palovammoja. Hyvä onni ja huippuunsa kehitetty F1-turvateknologia pelasti Grosjeanin hengen.

Kaikesta huolimatta pelastautuminen täysin tuhoutuneesta ja palavasta autosta ei ollut helppoa. Ranskalaisen kuvaus tilanteesta on varsin hätkähdyttävä.

– Näin visiirissäni vain oranssia ja liekkejä ympärilläni joka puolella. Niki Laudan onnettomuus tuli heti mieleeni. En halunnut päätyä siihen. Minun oli päästävä ulos lasteni vuoksi, Grosjean kertoi TF1:lle ja LCI:lle.

– Tuollaista ei tapahdu edes Hollywoodissa. En ollut koskaan kokenut tuollaista kolaria. Pysyin liekkien keskellä 28 sekuntia, mutta se tuntui paljon pitemmältä. Yritin päästä ulos ohjaamosta kolmesti. Olen onnellinen, että olen elossa, F1-kuski taivasteli.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.