F1-sarjan hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton kertoo olevansa ylpeämpi taistelustaan ihmisoikeuksien eteen kuin lähestyvästä seitsemännestä MM-tittelistään.

Mercedeksen brittikuski on yksi formuloiden historian menestyneimmistä kuljettajista. Mies on voittanut urallaan jopa 91 kisaa, mikä on uusi maailmanennätys.

Parhaillaan Hamilton matkalla kohti seitsemättä mestaruuttaan, jonka myötä hän olisi tasoissa saksalaisen lajilegendan Michael Schumacherin kanssa MM-voittojen määrässä.

Huimasta ansioluettelosta huolimatta eräästä asiasta Hamilton on kuitenkin paljon ylpeämpi. 35-vuotias on kamppaillut jo vuosia väsymättömästi syrjintää vastaan.

– Maailmanmestaruuden voittaminen on enemmän henkilökohtainen asia. Se on yksilöllinen saavutus, joka ei välttämättä vaikuta muiden ihmisten elämään.

– Radan ulkopuolella tekemä työni on suurempaa. Kaikilla on oikeus tasa-arvoon, laadukkaaseen koulutukseen ja ihmisoikeuksiin. Olemme tuoneet tärkeitä asioita esille. Se on tärkeintä minulle, englantilainen korosti.