Valtteri Bottaksen tallipomo tyrmistyi Red Bullin ehdotuksesta – ”F1:n DNA:n vastaista”

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff tyrmää Red Bullin ehdotuksen moottorien kehityksen jäädyttämisestä.

F1-sarjan hallitsevaa mestaritallia Mercedestä ärhäkästi MM-tittelistä haastava Red Bull joutuu pian kiperän paikan eteen. Energiajuomayhtiön moottorikumppani Honda ilmoitti hiljattain jättävänsä formulat ensi vuoden jälkeen.

Päätös tuli lähes kaikille täysin puun takaa. Nyt Red Bull on vailla voimayksikköä, eikä uusia liittolaisia ole näköpiirissä.

F1-jätti haaveileekin nyt nykyisen moottorinsa patentin ostoa Hondalta. Saadakseen konepajansa toiminnan käyntiin talli ehdotteli kilpakumppaneilleen moottorikehityksen osittaista jäädyttämistä vuodeksi.

Päävastuksiensa idea ei saa kannatusta Wolffilta, joka kokee sen lajin hengen vastaiseksi.

– Se olisi F1:n lopun alku. Tuollainen ei toimi muissakaan sarjoissa. Sen tuominen lajiin, joka on aina keskittynyt suorituskykyyn olisi F1:n DNA:n vastaista. Tämä on se hetki, jolloin meidän kaikkien on sivuutettava kyseinen asia, Mercedes-jehu jyrähti Motorsport-Total.com-sivuston haastattelussa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.