Haasin F1-kuskin Romain Grosjeanin hirvittävää Bahrainin ulosajoa lähietäisyydeltä seurannut FIA:n lääkintäauton kuljettaja Alan van der Merwe kuvaili tilannetta hätkähdyttäväksi.

Bahrainin GP:n alussa nähtiin harvinaisen vaarallinen onnettomuus. 34-vuotias ranskalaiskuski Grosjean menetti autonsa hallinnan ja ajautui täydestä vauhdista kohti radan seinää. Seurauksena oli karmaiseva törmäys, jossa Grosjeanin auto repesi kahtia ja räjähti liekkeihin.

FIA:n lääkintäauto seurasi onneksi aivan Grosjeanin kintereillä. Vaikka pelastusjoukot olivat heti paikalla, pääsi ranskalainen kiipeämään kuin ihmeen kaupalla omin voimin ulos autostaan tulen keskeltä. Lääkäriauton henkilöstön mukaan kyseessä oli suorastaan ennennäkemätön tilanne.

– Se oli suuri yllätys. En ole koskaan nähnyt noin paljon liekkejä 12-vuotisen urani mittaan. Romain pääsi itse ulos autostaan, mikä on aika ällistyttävää tuollaisen onnettomuuden jälkeen, van der Merwe taivasteli.

Autourheilun lajiliiton konkarikuljettajan mukaan Grosjeanin pelastivat tilanteessa huippuunsa kehitetyt turvajärjestelmät.

– Kaikki kehittämämme turvajärjestelmät toimivat käsi kädessä. Halo, rataseinämät ja turvavyö. Kaikki toimi. Ilman edes yhtä noista lopputulos olisi voinut olla hyvin erilainen.