Valtteri Bottas: Saksan F1-harjoitusten sääfiaskolla vaikutuksia aika-ajoihin – ”Tekee viikonlopusta todella jännittävän”

© Kuva: Getty Images

Valtteri Bottas uskoo perjantain vapaiden harjoitusten peruuttamisesta johtuvan ajoajan puutteen lisäävän jännitystekijöitä lauantain aika-ajoihin.

Eifelin GP:n kaksi ensimmäistä harjoitusessiota jäivät ajamatta perjantaina huonon sään vuoksi. Nürburgringin radan alueella oli niin heikko näkyvyys, ettei FIA:n vaatima lääkärihelikopteri saanut lupaa lentää.

F1-tallit joutuivat harvinaisen paikan eteen. Harjoitusvetoja ei saataisi alle kuin yhden session verran ennen aika-ajoja, joilla ratkaistaan huomisen kilpailun lähtöjärjestys.

Bottaksen mukaan ajotuntuman puute luo varsin mielenkiintoisia muuttujia kisaviikonlopulle.

– Meidän on oltava todella tehokkaita kolmansissa harjoituksissa, sillä suunnitelma on muuttunut täysin. Meidän on otettava kaikki siitä irti saadaksemme tarvitsemaamme tietoa sekä lyhyiltä että pitkiltä vedoilta, suomalainen valotti Mercedeksen aikeita.

– Tämä on hyvä haaste sekä meille tallina että meille kuskeille, sillä meidän on saatava yksityiskohdista tehokkaasti ja nopeasti kiinni. Se tekee viikonlopusta todella jännittävän, Bottas intoili.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.