F1-sarjan hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton pettyi rasismin ja homofobian vastaista taistelua kritisoineen formulaveteraanin Vitali Petrovin valintaan Portugalin osakilpailun tuomaristoon.

Renault’ta, Lotusta ja Caterhamia F1-urallaan edustanut Petrov aiheutti hiljattain kohua arvosteltuaan venäläisessä mediassa autourheilun kuninkuusluokan kampanjoita syrjintää vastaan.

36-vuotias formulakonkari ruoski erityisesti mustien ihmisoikeuksia tukevan Black Lives Matter -liikkeen tukemista. Petrov esitti vähintäänkin kyseenalaisen vertauksen F1:n toimista.

– Sanotaan, että joku kuski myöntää olevansa homo. Tulevatko he radalle sateenkaarilipussa ja yllyttävät muitakin ryhtymään homoiksi? Uskon, ettei FIA tule enää jatkossa sallimaan moista käytöstä, Petrov latasi kansainvälisen median käännösten mukaan.

Petrov on valittu FIA:n nimeämään tuomaristoon tänä viikonloppuna ajettavaan Portugalin GP:hen. Vahvasti syrjintään kantaa ottanut Hamilton on päätöksestä ihmeissään.

– En ole nähnyt kaikkia näitä lainauksia. Olen tietenkin todella yllättynyt, että he rekrytoisivat jonkun, jolla on tuollaisia mielipiteitä ja pitää niin kovaa ääntä asioista, joita vastaan yritämme taistella, englantilainen taivasteli.

– En oikein todellakaan ymmärrä, mikä FIA:n tavoite on tässä. Miksi hän on täällä? Eihän kyse kuitenkaan ole siitä, etteikö heillä olisi muitakin vaihtoehtoja, F1-mestari sanoi.