F1-sarjan suunnitelmat uudesta osakilpailusta Rio de Janeirossa ajautuivat karille brasilialaisviranomaisten torpattua hankkeen ympäristösyistä.

Formuloiden amerikkalainen omistajayhtiö Liberty Media oli kaavaillut Brasilian GP:n siirtämistä São Paulosta Interlagosin klassikkoradalta Rio de Janeiron metropoliin.

Jättikaupungin keskelle haluttiin rakentaa uusi moottorirata, mikä olisi toiminut F1-kilpailun näyttämönä. Ongelmaksi muodostui pian radan sijainti – alueella oli paikallisten rakastama perinteikäs Camboatá-metsä.

Puisto olisi pitänyt jyrätä maan tasalle formula-autojen tieltä. Kyseisestä ajatuksesta paikallisväestö ei ilahtunut järin suuresti. Hanketta vastaan alettiin kaavailla mielenosoituksia ja vetoomuksia viranomaisille.

Nyt Rio de Janeiron ympäristöviranomainen INEA onkin astunut hankkeen väliin. Grande Premio -julkaisun mukaan laitos julkaisi 192-sivuisen dokumentin, jossa F1:n suunnitelmien todettiin olevan riittämättömiä metsän suojelemiseksi ympäristövahingoilta.

F1 tarvitsee viranomaisilta rakennustöiden aloittamiseen luvan, jota ei näillä näkymin ole luvassa ilman muutoksia suunnitelmiin.