Nyt se on varmaa! Kimi Räikkösen entinen tallipäällikkö nousee F1-sarjan uudeksi toimitusjohtajaksi

© Kuva: Getty Images

F1-sarja tiedotti perjantaina Stefano Domenicalin nousevan sarjan uudeksi toimitusjohtajaksi kaudella 2021. Italialainen korvaa vuodesta 2017 asti pestissä toimineen Chase Careyn. Carey jää kuitenkin F1-sarjaan, mutta hänen roolinsa pienenee huomattavasti.

– On ollut suuri kunnia johtaa Formula ykkösiä. Odotan innolla sarjassa pysymistä sekä Stefanon tukemista, kun hän ottaa sarjan ohjat, Carey sanoi tiedotteessaan.

Domenicali toimi viime vuosina Lamborghinin toimitusjohtajana. Italialainen autovalmistaja ilmoitti aiemmin perjantaina, että Domenicali jättäisi asemansa.

Aiemmin italialainen nähtiin kuninkuusluokassa vuonna 2014. Domenicali toimi Ferrarin tallipäällikkönä Jean Todtin jälkeen vuosina 2008-2014. Sen jälkeen italialainen on tehnyt töitä FIA:lle sekä nyt tuoreimpana toiminut Lamborghinin toimitusjohtajana.

Domenicali kommentoi uutta pestiään F1-sarjan tiedotteessa.

– Olen iloinen pystyessäni olla osana F1-organisaatiota sekä lajia, joka on aina ollut osa elämääni, Domenicali kommentoi.

– Viimeiset kuusi vuotta Audilla sekä Lamborghinilla ovat antaneet minulle uutta perspektiiviä sekä kokemusta, jotka aion tuoda mukanani F1-sarjaan.

Liberty Median toimitusjohtaja Gregg Maffei on innoissaan Domenicalin palkkaamisesta, mutta kiittää myös Careyta työpanoksestaan.

– Chase teki loistavaa työtä johtaessaan F1-sarjaa eteenpäin. Hän loi ensiluokkaisen mallin markkinointiin sekä vei sarjaa eteenpäin kilpailullisesti. Hän myös onnistui laatimaan jokaista osapuolta miellyttävän Concorde-sopimuksen.

– Hän on vahvistanut Formuloiden paikkaa moottoriurheilun huipulla ja en malta odottaa hänen panostaan jatkossa pienemmässä roolissa, Maffei päättää.

 


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.