F1-sarja miettii aika-ajoformaattiaan uudestaan – idea tyrmättiin aiemmin Mercedeksen toimesta

© Kuva: Getty Images

Tapahtumarikkaan Italian GP:n seurauksena F1-sarja pohtii käänteisen lähtöjärjestyksen mahdollisuutta kaudelle 2021. Ideaa ehdotettiin jo kuluvalle kaudelle, mutta Mercedes ei muutokseen suostunut. Ehdotus olisi tarvinnut jokaisen 10 tallin hyväksynnän muutoksen toteutumiseksi.

Ross Brawnin Italian GP:n jälkeisessä kolumnissa paljastuu, että Monzaa suunniteltiin nimeonomaan testilokaatioksi uudelle formaatille täksi kaudeksi.

Brawnin mukaan sunnuntain osakilpailu osoitti, mitä käänteinen järjestys voisi tarjota sarjalle.

– Emme pystyneet toteuttamaan muutosta tällä kaudella, mutta haluamme FIA:n kanssa kehittää kyseistä konseptia tulevina kuukausina ja keskustella siitä tallien kanssa, Brawn sanoi kolumnissaan.

– Uskomme, että tämä muutos toisi tarvittavaa jännitystä ensi kaudelle, varsinkin kun autot pysyvät lähes samoina.

– Tietysti tallit säätävät autonsa eri tavalla käänteiseen sprinttikilpailuun. Tällä hetkellä Mercedes säätää asetuksensa saavuttaakseen nopeimman kierroksen ja lopulta kilpailun hallitsemisen. Mutta kaikki muuttuu, jos he tietävät joutuvansa ohittamaan muita autoja.

Lähteiden mukaan F1 sekä FIA alkavat keskustella ensi kauden kilpailuformaateista seuraavien viikkojen aikana.

Muutos päätöksentekoon saadaan myös uuden Concorde-sopimuksen tiimoilta. Tällä kaudella muutos aika-ajoon blokattiin yhden tallin toimesta. Uuden sopimuksen mukaan päätöksen ei tule olla enää yksimielinen.

Päätös tarvitsee niin sanotun ”super enemmistön” suostumuksen. Tämä saavutetaan 28 äänellä. F1-sarjalla sekä FIA:lla molemmilla on 10 ääntä ja jokaisella tallilla yksi.

Päätös saattaa siis mennä läpi, vaikka kaksi tallia olisikin eri mieltä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.