F1-sarjan hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton joutui lajiliitto FIA:n tutkintaan Mugellon kisan jälkeen pitämästään paidasta, jossa oli rasistista poliisiväkivaltaa vastustava sanoma.

Kuusinkertainen MM-voittaja puki viime sunnuntaisen Toscanan GP:n voittonsa jälkeen päälleen t-paidan, jossa luki ”pidättäkää Breonna Taylorin tappaneet poliisit”.

Taylor oli poliisin surmaama 26-vuotias tummaihoinen ensihoitaja. Poliisi etsi hänen asunnostaan huumeita yllätysratsiassa. Huumausaineita ei löytynyt, mutta aseetonta Tayloria ammuttiin kahdeksan kertaa.

Nyt autourheilua hallinnoiva FIA tutkii voidaanko Hamiltonin paitaa pitää poliittisena mielenilmaisuna, jotka ovat yleensä varsin harvinaisia formuloissa. Daily Mailin mukaan brittitähteä uhkaa sakkorangaistus, jos hänet todetaan syylliseksi.