Venäläinen F2-kuski Nikita Mazepin on saanut lähtöruuturangaistuksen aiheutettuaan vaaratilanteen ajokäytöksellään lauantaisen Belgian kisan jälkeen.

Span FIA-tuomaristo katsoi Mazepinin ajaneen parc ferme -alueelle liian vauhdikkaasti kisan jälkeen.

Venäläinen törmäsi varikole saapuessaan autollaan toisen sijan merkkikylttiin, joka oli kaatua kilpakumppani Yuki Tsunodan päälle. Mazepin oli jo aiemmin saanut viiden sekunnin aikarangaistuksen ahdistettuaan Tsunodan ulos radalta kisan aikana.

Mazepinin rangaistus on ehdollinen. Lähtöruuturangaistus ei astu voimaan ellei nuorukainen törttöile uudelleen lähiaikoina.

Edellä mainittujen hölmöilyjen lisäksi Mazepinia tutkittiin kisan aikana vaarallisesta lähdöstä varikolta pakollisen varikkopysähdyksensä jälkeen. Venäläisen epäiltiin ajaneen liian läheltä Trident-tallin varikkomiehistöä kaasuttaessaan takaisin radan suuntaan.