Valtteri Bottas johtaa 70. juhlavuoden GP:tä ensimmäisten kierrosten jälkeen. Suomalainen sai loistolähdön ja onnistui pitämään MM-sarjan johtajajan Lewis Hamiltonin takanaan.

Molemmat Ferrarit menettivät sijoituksia lähdössä. Sebastian Vettel pyörähti ensimmäisessä mutkassa ja putosi viimeiseksi. Charles Leclercin lähtö ei ollut paras mahdollinen ja monacolainen menetti kaksi sijaa.

Kimi Räikkösen lähtö ei ollut kummoinen. Suomalainen nousi Vettelin pyörähdyksen johdosta yhden sijan ylöspäin, mutta menetti sen saksalaiselle pian. Räikkösen takana ajaa vain Williamsin Nicholas Latifi.

Ensimmäistä palkintosijaa jahtaava Nico Hülkenberg putosi startissa Max Verstappenin taakse. Hollantilainen on repinyt eroa Hülkenbergiin jo neljä sekuntia. Verstappen aloitti kilpailun kovemmalla renkaalla.