Renault’n F1-kuljettaja Daniel Ricciardo hämmästeli Yhdysvaltojen jatkuvia poliisiväkivallan ja rotusyrjinnän ongelmia.

Yhdysvalloissa on eletty koko viikko järkytyksen vallassa Wisconsinin poliisin ampumistapauksen vuoksi. Poliisi ampui aseetonta 29-vuotiasta mustaa miestä Jacob Blakea seitsemän kertaa selkään hänen lastensa edessä.

Ihmiset ryhtyivät järjestämään välittömästi suuria mielenosoituksia. Edellisestä poliisiväkivaltakohusta, jossa aseeton musta mies George Floyd murhattiin poliisin toimesta ei ollut kuin hetki.

Rasismin vastaisen taistelun puolesta otettiin myös kantaa väkevästi amerikkalaisen urheilun maailmassa. Useampi koripalloliiga NBA:n joukkue jätti pelaamatta pudotuspeliottelunsa protestina.

Asia on kuohuttanut myös F1-piireissä. Formuloiden ainoa musta kuski Lewis Hamilton ilmaisi jo aiemmin surunsa ja järkytyksensä. Nyt Blaken kohtaloa taivastelee myös australialaiskuski Ricciardo.

– Näistä kuulee koko ajan ja sitä alkaa miettiä, että milloin tämä loppuu? Mikä on tarpeeksi? Tätä vain jatkaa tapahutmistaan. Monet urheilijat ovat ryhtyneet jo melko suuriin toimenpiteisiin. Mielestäni ovea tullaan takomaan niin pitkään kunne se tippuu saranoiltaan, jos mikään ei muutu, Renault-pilotti sanoi Speedweek-julkaisulle.

– Meidän on puhuttava siitä ryhmänä ja urheilulajina. Tämä on järkyttävää, ollakseni rehellinen. Kun jotain tällaista näkee, pudistelee sitä päätään epäuskoisena. Jos me voimme tehdä jotain, teemme sen tietysti. Yrittäkäämme tehdä jotain asian eteen, Ricciardo kannusti.