Red Bullin kakkoskuljettajan pesti ei ole ollut unelmatyö viimeisten vuosien aikana. Daniel Ricciardon loikatessa Renault’lle kaudeksi 2019 on energiajuomatallilla ollut ongelmia löytää pätevää siipimiestä Max Verstappenille. Ratkaisua lähdettiin etsimään junioriakatemiasta.

Autoon hyppäsi Ricciardon jälkeen Pierre Gasly. Ranskalaisen aloitus viime kaudelle oli sanalla sanoen katastrofi, mikä johtikin Gaslyn pudottamiseen takaisin kakkostalli Toro Rossolle. Tilalle nostettiin tulokas Alexander Albon.

Tutut ongelmat tuntuvat piinaavan myös thaikuljettajaa. Albonin raaka vauhti on hitusen parempaa Gaslyyn verrattuna, mutta ei se ole lähelläkään Verstappenin kyytiä.

Huhujen mukaan kello tikittää Albonille. Red Bull on tunnetusti lyhytpinnainen alisuorittavien kuskien kanssa, joten mahdollisuudet thaikuljettajan potkuihin ovat olemassa.

F1-konkari Nick Heidfeld ei usko, että Albonin alentaminen takaisin Alpha Taurille ratkaisisi mitään.

– Hänen itseluottamuksensa on pahasti vahingoittunut. Nyt jos koskaan tallin henkinen tuki olisi äärimmäisen tärkeää, Heidfeld kommentoi Saksan Sky Sportsille.

– Albon ei tule toimeen auton kanssa, mikä johtuu tietenkin siitä, että auto on tehty enemmän Verstappenille. Mutta näin suurta aikaeroa kuljettajien välillä on silti vaikea selittää.

Verstappen majailee tällä hetkellä kuljettajien pistetaulukossa toisena 95 pisteellä. Albonilla on kasassa vain vaivaiset 40, mikä sijoittaa nuorukaisen kuudenneksi.