Boikotoiko Lewis Hamilton Belgian F1-kisaa rasismikohun vuoksi? Formulamestari otti kantaa

© Kuva: Getty Images

Vaikka suurin osa nimekkäimmistä urheilutähdistä onkin boikotoinut kisoja Yhdysvalloissa osoittaakseen mieltään rasismia ja poliisiväkivaltaa, ei hallitseva F1-mestari Lewis Hamilton aio osallistua protestiin Belgiassa.

Polttavin puheenaihe tällä viikolla rapakon toisella puolella on ollut kiistatta aseettoman mustan miehen Jacob Blaken ampuminen poliisin toimesta.

Blakea ammuttiin seitsemän kertaa selkään tavallisen liikennepysäytyksen yhteydessä miehen perheen katsoessa tekoa vieressä.

Tapaus kohahdutti koko Yhdysvaltoja, joka ei ollut vielä ehtinyt edes toipua aiemmin kesällä sattuneen poliisin tappaman mustan miehen George Floydin tragediasta.

Moni urheilumaailman suurnimi otti epäoikeudenmukaisuuksiin kantaa boikotoimalla otteluita NBA- ja NHL-sarjojen pudotuspeleissä.

F1-sarjan ainoa musta kuski Hamilton on ollut näkyvimmin esillä vaatimassa formulamaailmalta tukea rasismin vastaiselle taistelulle. Tällä kaudella suurin osa kuskeista on polvistunut Black Lives Matter -liikkeen tueksi lähtösuoralla ennen kisoja brittitähden toiveesta.

Kokonaisia kisaviikonloppuja Hamiltonkaan ei aio kuitenkaan boikotoida. Englantilainen perusteli päätöstään sillä, että katsoo poliisiväkivallan ja rasismin ongelmien koskevan enimmäkseen Yhdysvaltoja.

– Tässä on kyse Amerikasta. En usko, että sillä olisi ollut vaikutusta jos tekisin sen nyt täällä Belgiassa. Seison heidän rinnallaan ja yritän tehdä mitä pystyn auttaakseni heitä, Mercedes-kuski sanoi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.