Uhka Valtteri Bottaksen autolle? FIA avasi Itävallan F1-kisan radan tilaa

© Kuva: Getty Images

Autourheilun kattojärjestö FIA kertoi, ettei Red Bull Ringin moottoriradalle ole tehty lainkaan muutoksia Itävallan toisen kisaviikonlopun alla. Ilmoitus herätti kysymyksiä radan kivetysten vaikutuksista hallitsevan mestaritallin Mercedeksen autoihin.

Vaikka Valtteri Bottas ylsikin viime viikonloppuna Spielbergissä upeaan voittoon käytännössä virheettömien suoritusten voimin, oli suomalaisen kisa ajoittain todella pahassa vaarassa.

Satunnaiset kolahdukset Red Bull Ringin radan reunakivetyksiin aiheuttivat yllättäviä anturiongelmia sekä Bottaksen että Lewis Hamiltonin autoissa.

Tekniikkavaikeudet olivat niin uhkaavia, että kumpaakin kuskia pyydettiin tiimiradiossa välttämään kivetyksiä kilpureitaan säästääkseen.

Mercedeksen ahdingosta huolimatta FIA on päättänyt pitää kivetykset entisellään ensi viikonlopun Steiermarkin GP:tä varten.

Saksalaistallin anturivikojen tilanteesta ei ole tuoretta varmaa tietoa. Autosportin aiempien tietojen mukaan vikaa ei ole korjattu, mutta sosiaalisessa mediassa on liikkunut myös täysin päinvastaisia huhuja.