Toto Wolff paljasti syyn tekniseen vikaan, joka oli pilata Valtteri Bottaksen voiton Itävallan F1-kisassa

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan Red Bull Ringin radan kivetykset aiheuttivat sensoriongelmat, jotka olivat pilata Valtteri Bottaksen voiton F1-kauden avauksessa Itävallassa.

Paalupaikalta kisaan startanneen Bottaksen tilanne näytti sunnuntaina pitkään suorastaan täydelliseltä. Vaikka tallitoveri Lewis Hamilton jahtasi läheltä, ei suomalaisella ollut suurta hätää.

Yhtäkkiä Mercedeksen insinöörit ilmoittivat kuitenkin vaarallisesta viasta, joka uhkasi saksalaistallin kumpaakin autoa. Kilpureiden anturit alkoivat oikutella. Bottaksen insinööri kuvaili tilannetta tiimiradiossa ”kriittiseksi”.

Hamiltonin ja Bottaksen käskettiin säästellä autoaan ja varoa radan reunakivetyksiä, joiden epäiltiin olevan sensorivikojen syy. Illalla kisan jälkeen tallipomo Wolff vahvisti vaikeuksien johtuneen juuri kivetyksistä.

– Luotettavuusongelmat täällä tulevat kivetyksistä. Se on upea rata, mutta kivetykset ajaa liian leveäksi, joka on kylläkin sääntöjen mukaista tulee silti vahingoittaneeksi auton jousitusta, F1-konkari selvensi.

– Kyseessä on siis kuskin jatkuva arviointityö sen suhteen kuinka kovaa uskaltaa mennä ja kuinka paljon kivetyksien päältä uskaltaa ajaa. He haluavat luonnostaan mennä niin kovaa kuin mahdollista. Jos niin tekee on riskinä jousitusvaurio tai tärinöitä, jotka voivat rikkoa auton, Wolff taustoitti.