Suomalaiskuljettaja Jukka Honkavuoren, 28, ensimmäinen täysi kausi Porsce Supercupissa on alkanut vauhdikkaasti.

Kauden avauskilpailussa Itävallan Red Bull Ringillä Honkavuori oli jo ajamassa pisteille, mutta joutui keskeyttämään teknisen vian takia.

Viikkoa myöhemmin samalla radalla Honkavuori onnistui nappaamaan uransa ensimmäiset pisteet Porsche Supercupissa. Honkavuori oli maalissa viidestoista. Parempaankin oli aineksia, sillä hän oli aika-ajossa kymmenes, mutta hylkäys pudotti suomalaisen kahdeksanteentoista lähtöruutuun.

Honkavuoren viidestoista sija oli paras suomalaissijoitus sitten F1-legenda Mika Häkkisen. Häkkinen voitti kaudella 1993 kaksi sarjan osakilpailua.

Honkavuoren kausi oli saada dramaattisen käänteen kahden Itävallan kilpailun välissä. Hän ajoi testejä Belgian Spassa, kun hänen autostaan räjähti rengas 260 kilometrin tuntinopeudessa. Honkavuoren Porsche lensi rajusti ratavalliin, mutta mies selvisi niska- ja selkäsäryillä tärskystä.

Suomalaiskuljettaja valmistautuu tänään kauden kolmanteen starttiin Unkarin Hungaroringillä. Honkavuori lähtee kilpailuun viidennestätoista ruudusta.

– Meillä on edessämme todella haasteellinen kisa, sillä tallimme ei ole päässyt testaamaan ollenkaan tuolla radalla. Oma kokemukseni on kymmenen vuoden takaa ajettuani Formula Renault 2.0 -sarjaa, Honkavuori sanoo Unkarin kilpailusta.

Porsche Supercup ajetaan aina F1-viikonloppujen yhteydessä. Sarjassa kaikilla kuljettajilla on samanlaiset Porschen toimittamat autot.

Kuva: MRS GT Racing