Formula 1 -kausi alkoi viime viikonloppuna Itävallan GP:llä Red Bull Ringillä Spielbergissä. Tulevana viikonloppuna ajetaan samalla radalla uudestaan, mutta vuorossa on tuolloin Steiermarkin GP.

Koronaviruspandemian takia Formula 1 -sarja joutui perumaan keväällä useita kilpailuja. Peruutukset olisivat tehneet F1:n kilpailukalenterista todella lyhyen. Tästä syystä sarja alkoi etsimään kisajärjestäjiä, jotka olisivat valmiita järjestämään kaksi kilpailua putkeen.

Itävallan GP:n pääsponsori Red Bull oli ensimmäisten joukossa osoittamassa kiinnostusta tuplakilpailulle. Tuplakilpailu onnistui, ja se oli myös tallien kannalta fiksuratkaisu pienempien matkustuskulujen vuoksi.

Toinen kilpailu sai lopulta nimekseen Steiermarkin GP, koska F1:n säännöt kieltävät kahden samannimisen kisan ajamisen kauden aikana. Steiermark on osavaltio Itävallassa, jossa Spielberg sijaitsee. Steiermarkin pääkaupunki on Graz, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Red Bull Ringiltä.

Samanlaisia nimikikkailuja on nähty aiemminkin F1-sarjan historiassa. Esimerkiksi vuosina 2008–2012 Espanjassa ajettiin kaksi kilpailua. Tuolloin Espanjan GP ajettiin Barcelonassa ja Euroopan GP Valenciassa.

Tällä kaudella nähdään myös toinen saman maan tuplakilpailu, kun Silverstonessa ajetaan kahtena viikonloppuna putkeen. Ensimmäinen kilpailu on perinteisesti Britannian GP. Toisena viikonloppuna ajetaan 70. juhlavuoden GP. Silverstonessa ajettiin ensimmäisen kerran F1-kilpailu vuonna 1950 eli 70 vuotta sitten.