Auto Motor und Sport -julkaisun sisäpiiritietojen mukaan Red Bull olisi ehtinyt jo suunnitella oman DAS-ohjausjärjestelmänsä Mercedestä mukaillen. Tilanne on aiheuttanut hämmennystä muiden tallien keskuudessa.

Jo alkuvuodesta polemiikkia herättänyt saksalaistallin kaksiakseliohjausjärjestelmä nousi jälleen varikon kuumimmaksi puheenaiheeksi Red Bullin valitettua FIA:lle asiasta Itävallan kisaviikonlopun kesken.

Lajiliitto otti järjestelmän uudelleen tutkintaansa huolimatta siitä, että innovaatio sai jo alustavan hyväksynnän ennen kauden alkua Barcelonan testeissä. DAS tuomittiin sääntöjenmukaiseksi, eikä Mercedes joudu näillä näkymin luopumaan keksinnöstään.

Red Bullilla spekuloitiin olevan oma lehmä ojassaan valituksensa kanssa. MM-haastajan uskottiin havittelevan teknisiä tietoja systeemistä kopioidakseen sen omaankin autoonsa.

Saksalaismedian mukaan kyseiset huhut pitävät paikkansa. Red Bullin oman DAS-järjestelmän kehitystyö on jo yleistä tietoa formulavarikolla.

– Red Bullilla on tulossa oma ”DAS-järjestelmänsä”. Epäilen sen olevan valmis tänä viikonloppuna. Muut tallit ihmettelevät jo kuinka sellainen oli mahdollista kehittää muutamassa kuukaudessa tehdasseisokkien aikana, vaikka Mercedeksellä kesti vuosi, AMuS:n toimittaja Tobi Grüner kertoi Twitterissä.