Entinen Jordan Grand Prix -tallin omistaja Eddie Jordan ei haluaisi Sebastian Vetteliä Racing Pointille, jos mies itse johtaisi tallia.

Racing Point, joka tunnettiin aiemmin nimellä Jordan GP ennen tallin myymistä Midland Groupille vuonna 2005, on lähteiden mukaan solmimassa Vettelin kanssa sopimusta ensi kaudelle. Saksalainen korvataan Ferrarilla Carlos Sainzilla. Saksalainen on toistaiseksi ilman ajopaikkaa.

Brittitallin sopimustilanne on vaikeuttanut kuitenkin neuvotteluja. Sergio Perezillä sekä Lance Strollilla on molemmilla sopimukset tallin kanssa. Perezillä on kuitenkin lähteiden mukaan sopimuksessaan ulososto-optio, jonka talli voi laukaista.

– Sebastiania tullaan kaipaamaan Formuloissa. Hän on nelinkertainen maailmanmestari, mutta palaako hän ikinä sille tasolle kuka tietää, Jordan kommentoi F1 Nation –podcastissa.

– Hänellä on ollut pari kammottavaa vuotta Ferrarilla. Pystyykö hän sytyttämään sen kilpailijan liekin uudestaan hänen sisällään? Se tulee olemaan vaikeaa hänen iässään.

Jordan ei itse tarjoaisi Vettelille sopimusta, jos hän olisi Racing Pointin tallipäällikkö.

– Tarjoaisinko hänelle ajopaikkaa? En usko, sillä sarjaan tulee kokoajan uutta verta, joka puskisi hänet varmasti ulos.

Kuva: Getty Images

– Muutama vuosi sitten kukaan ei olisi uskonut, että Charles Leclerc murskaisi hänet ensimmäisellä kaudellaan, mutta näin hän teki. Väitätkö minulle, että Vettel pystyisi haastamaan Lewis Hamiltonin? Hän ei pysty haastamaan edes Leclerciä.

– Tietysti olisi hienoa nähdä hänet kilpailukykyisessä autossa. Minun ensimmäinen voittoni tuli Damon Hillin kautta, ja hän oli miettinyt lopettamista edellisellä kaudella. Hänen kokemuksensa sekä viekkautensa radalla olivat loistavia aseita meille.

– Toki nelinkertainen maailmanmestari olisi palkinto kaikille talleille. Mutta ovatko he valmiita tuhoamaan tallin, jossa on jo Sergio, hänen sponsorinsa sekä hyvä henkilökemia tallin sisällä?